Poštovani vjernici, zaposlenici PU varaždinske i PU međimurske!

Vjernici Varaždinske biskupije početkom mjeseca srpnja hodočaste Majki Božjoj Bistričkoj u Mariju Bistricu, pa će se tako dana 2. i 3. srpnja 2016. godine održati 327. hodočašće.

Subota je tradicionalno namijenjena za sve one koji hodočaste pješačenjem iz raznih krajeva Biskupije te veličanstven ulazak svih hodočasnika u Mariju Bistricu zajedno sa biskupom msgr. Josipom Mrzljakom i veličanstven Križni put po Kalvariji sa svijećama!

Zajedno sa policijskim udrugama IPA Međimurje i IPA Varaždin, policijska kapelanija organizira pješačko hodočašćenje dana 2. srpnja 2016. godine od Župne crkve Svih svetih u Beletincu, Kratka 7a, do Svetišta u Mariji Bistrici.

Polazak je u 06,00 sati nakon blagoslova iz župnog dvora i pješači se oko 35 kilometara.Dolazak na Vinski vrh nedaleko Marije Bistrice je prije 14,00 sati kada je zakazano zajedničko spuštanje u Svetište svih hodočasnika koji će taj dan pješačiti.

Od strane policijskih udruga bit će organizirana okrjepa tijekom puta kao i na cilju te će biti organiziran prijevoz autobusima s Marije Bistrice do Beletinca gdje će svi hodočasnici ostaviti svoja vozila. Polasci će biti u 17,00 i 22,00 sata te je cijena 20,00 kuna.

Zbog potreba organizacije adekvatnog broja autobusa mole se hodočasnici da se prijave i uplate kotizaciju kod rizničarke IPA Međimurje Tanje Martinić ili kod IPA Varaždin Marine Kolarić.

Hodočasnicima se preporuča udobna, sportska obuća i slojevita odjeća te u slučaju sunčanog vremena pokrivalo za glavu i kreme za sunčanje!