Izlet u ISTRU !

Povodom 25. godišnjice osnivanja prvog IPA kluba u Hrvatskoj, IPA Međimurje, u vremenu od 14.-16.10.2022. godine, Regionalni klubovi IPA Međimurje, u partnerstvu s Regionalnim klubom IPA Varaždin, organizira se izlet - ČAROBNI ISTARSKI GRADIĆI, koji će biti prilika za susret s predstavnicima Regionalnog kluba IPA Istra!

Cijena je 1.100 kn po osobi i članovi kao i prijatelji IPA-e, mogu se prijaviti blagajnici Sanji Pfeifer i tajniku Dariu Srnecu, te predsjednicima Darku Dragičeviću i za članove varaždinskog kluba, predsjedniku Siniši Habeku. Prilikom prijave uplaćuje se 600 kn dok se ostatak (500 kn) plaća do 10.11.2022.g.

Rok za prijave je do 05.10.2022.g. odnosno do popune maksimalno dva autobusa!

Program je podložan promjenama i to najviše prema prijedlozima iz IPA Istra, koji će nam biti domaćini!

Detalji putovanja!

   Polazak sa mjesta prema dogovoru s grupom u jutarnjim satima. Vožnja autocestom prema Gorskom Kotaru, Rijeci, tunelu Učka uz kraća usputna stajanja do starog gradića Vodnjana koji je poznat po zbirki relikvija i mumiji svetaca koje se nalaze iza glavnog oltara u crkvi sv. Blaža. Znanstvenici ih smatraju čudom jer su stoljećima netaknute i neraspadnute iako nisu bile hermetički tretirane. Još jedno poznato obilježje gradića je zvonik koji je najviši u Istri. Šetnja kroz gradić te prema želji grupe mogućnost obilaska crkve u kojoj se čuvaju mumije. Nastavak vožnje do Pule. Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Arena - najveći i najočuvaniji spomenik antičkog graditeljstva u Hrvatskoj, Dvojna vrata, Slavoluk Sergijevaca, Hram Rome i Augusta, Herkulova vrata, katedrala... Slobodno vrijeme za šetnju i individualni program. U poslijepodnevnim satima vožnja u smjeru Rovinja, jednog od najromantičnijih gradova Sredozemlja, u kojem ćete prošetati starom gradskom jezgrom s uskim kamenim uličicama, malim trgovima i kućama u venecijanskom stilu. Najvažnija znamenitost Rovinja je crkva sv. Eufemije, zaštitnice grada, koja čuva legendu o sarkofagu svete Eufemije. S njezinog zvonika visine 60 m pruža se prekrasan vidik na cijeli grad i skupinu od 14 okolnih otoka od kojih je najveći Crveni otok. Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča, slobodno vrijeme te vožnja do Istarskih toplica. Smještaj, večera, noćenje.
   Doručak. Vožnja u smjeru Motovuna, srednjovjekovnog gradića smještenog na vrhu strmog brežuljka do kojeg možete stići pješice (1052 stube) ili lokalnim autobusom posebno namijenjenim vožnji od podnožja do gotovo samog vrha. Razgled višestoljetne gradske jezgre – gradska vrata s kulom, renesansna gradska palača, srednjovjekovni raspored ulica... Slobodno vrijeme za šetnju te kupovinu suvenira ili tradicionalno rađenih proizvoda (tartufi, rakija…). Vožnja do Višnjana. Prema želji posjet Zvjezdarnici koja je po broju otkrivenih asteroida jedna od dvanaest najproduktivnijih zvjezdarnica svijeta svih vremena. Na putu do Poreča nalazi se Jama Baredine - krški fenomen, geomorfološki spomenik prirode i prvi speleološki lokalitet Istre uređen za turističku namjenu. Prema želji grupe mogućnost razgleda uz stručno vodstvo te predah za osvježenje i mogućnost degustacije maslinovog ulja, vina te ručak iz dnevne ponude menija u restoranu. Po dolasku u Poreč, razgled u pratnji lokalnog vodiča: starogradska jezgra koja čuva tragove duge i burne prošlosti i originalnu arhitekturu te prema želji razgled unutrašnjosti Eufrazijeve bazilike koja je jedan od najljepših sačuvanih spomenika rane bizantske umjetnosti na Sredozemlju i nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Slobodno vrijeme te polazak prema Grožnjanu koji je poznat kao grad umjetnika i glazbenika. Smješten je na vrhu brdu sa kojeg se pruža prekrasan pogled na okolna mjesta. Šetnja, razgled te slobodno vrijeme. Povratak u Istarske toplice u večernjim satima, večera, noćenje.
  Doručak, odjava iz hotela. Vožnja u smjeru Buzeta smještenog iznad doline najveće istarske rijeke Mirne, a koji je između ostalog poznat kao „grad tartufa“. Stari grad Buzet je kompleks očuvanih srednjovjekovnih zgrada iz 15. stoljeća. Razgled te mogućnost posjeta destileriji Aura koja se bavi proizvodnjom ekskluzivnih tradicionalnih proizvoda rakija, likera i džemova. Obilazak proizvodnje sa stručnim osobljem uz objašnjenje procesa proizvodnje te degustacijom rakija i džemova. Nastavak vožnje do malog staroistarskog mjesta Roča. Nakon kraćeg razgleda, prolazimo Alejom Glagoljaša (11 pojedinačnih spomenika) kako bi stigli do najmanjeg gradića na svijetu, Huma. Razgled gradića koji sa svojim kaštelom, uskim uličicama, crkvama te starim običajem biranja župana na kamenom stolu predstavlja ulaz u neko drugo vrijeme. Nastavak vožnje u smjeru Opatije. Šetnja kroz grad u pratnji voditelja putovanja te slobodno vrijeme za individualni program. Uživajte u otkrivanju prekrasne Opatije, njenih jedinstvenih crkvi, vila i skladno uređenih parkova. Upoznajte šarm nezaobilazne Ulice slavnih i omiljene uvale zvane Portić te se slikajte s čuvenom Djevojkom s galebom. Nastavak vožnje u smjeru Varaždin/Čakovca s dolaskom u večernjim satima.
Aranžman uključuje: ✓ prijevoz sa 2 klimatizirana turistička autobusa prema programu ✓ smještaj u Istarskim toplicama u objektu Mirna*** u dvokrevetnim sobama na bazi 2 polupansiona, kupanje u bazenu wellness centra ✓ boravišnu pristojbu u hotelu ✓ posjete mjestima i gradovima prema opisu u itineraru ✓ osiguranje od posljedica nesretnog slučaja u autobusu ✓ troškove organizacije i realizacije programa.
  Aranžman ne uključuje: ✓ sve ostalo što nije navedeno pod stavkom »cijena uključuje«, osobnu potrošnju te ulaznice u objekte koji se posjećuju prema želji grupe ✓ Doplatu za smještaj u 1/1 sobi – 120,00 kn po osobi (15,93 €)
Servo per amikeco!